Sortter

Sortter

5
5/5

Lue arvostelut

Sortter perusvaatimukset

Etkö täytä vaatimuksia? Etsi toinen luotonantaja

Esimerkki

Lainojen vertaileminen auttaa selvittämään alimman koron lainapalvelun omalle lainalle. Lainaa on mahdollista saada alimmillaan 4 % vuosikorolla.

Sortter aloitti toimintansa keväällä 2019, tänä päivänä se lukeutuu suosituimpiin netissä toimiviin lainavertailusivustoihin. Listasimme tähän tärkeimpiä asioita kyseisestä palvelusta jotka haluat varmasti tietää ennen lainan hakemista.

Nopea silmäys Sortterin lainapalveluun

Sortter ei itse myönnä lainaa, vaan se vertailee sekä kilpailuttaa lainat asiakkaan puolesta. Sivusto ei siis toimi pankin tai rahoituslaitoksen tavoin, vaan asiakas voi kilpailuttaa palvelun kautta lainahakemuksen jopa 20 eri pankin sekä lainapalvelun avulla. Palvelun avulla asiakas voi säästää huomattavasti aikaa sekä rahaa, sillä useiden hakemuksien sijaan Sortterille riittää yksi hakemus jonka avulla se etsii edullisen lainan pienellä korolla.

Sortter ei siis käytännössä tee lopullista päätöstä siitä voiko asiakkaalle myöntää lainaa, vaan hakemus lähetetään pankeille sekä rahoituslaitoksille arvioitavaksi. Kuitenkin Sortter lupaa tarjota parhaan koron takuun kaikille lainatarjouksille jotka on kilpailutettu kyseisen sivuston kautta.

Sortter sivuston käyttöehdot

Kaikilla lainapalveluilla on aina joitain kriteerejä jotka hakijan tulee täyttää, sama pätee myös Sortteriin. SIvuston kautta voi tehdä lainojen vertailun sekä kilpailutuksen seuraavin ehdoin:

  • Lainaa tarvitseva asuu vakituisesti Suomessa
  • Hänellä on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias eikä aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä hyväksytä

Joillain pankeilla tai rahoituslaitoksella voi olla edellä mainittuja kriteerejä tiukemmat ehdot. Tästä huolimatta Sortter pyrkii aina toimittamaan hakemuksen sellaisille pankeille sekä rahoituslaitoksille, joiden luotonantokriteerit vastaavat asiakkaan tilannetta. Esimerkiksi jotkut lainanmyöntäjät vaativat hakijoiltaan korkeampaa ikää tai parempia tuloja, jotta lainaa voidaan myöntää.

Sortterin kautta kilpailutettavat lainasummat voivat vaihdella 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainoille on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta. Kaikki palvelun kautta haetut lainat ovat vakuudettomia eikä niihin tarvita erikseen takauksia.

Voiko Sortterin tarjoamien lainatarjouksien koroissa olla eroja?

Sortter pyrkii ensisijaisesti tarjoamaan asiakkailleen edullista lainaa matalla korolla. Normaalisti Sortterin kautta haettavissa lainatarjouksissa korko voi vaihdella 4 – 20 prosenttia, kuitenkin nyt väliaikaisen korkokaton takia korko voi enintään olla 10 %. Koron lisäksi lainan muut kustannukset eivät saa olla yli 150 euroa vuodessa. Väliaikainen korkokatto on voimassa 2021 vuoden loppuun asti, jonka jälkeen pankki tai rahoituslaitos voi veloittaa lainasopimuksessa esitettyä korkeampaa nimelliskorkoa, jos se on yli 10%. Jos kuitenkin sopimuksessa mainitaan koron olevan maksimissaan 10%, niin väliaikaisen korkokaton päättymisen jälkeen se ei voi nousta korkeammaksi.

Voit tutustua tarkemmin Sortterin yhteistyökumppaneiden tarjoamiin korkoihin sivustolla esitetystä korkotaulukosta, ne ovat suuntaa-antavia, sillä useimmilla lainanmyöntäjillä korot määräytyy asiakkaan mukaan.

Sortterin tarjoamat pankit sekä rahoituslaitokset eivät vaadi lainan käyttötarkoituksen kertomista, mutta usein Sortterin kautta haetaan lainaa arkisiin asioihin sekä auto- tai remonttilainaa.

Sortterin käyttäminen on hakijalle maksutonta

Sortterin kautta on mahdollista vertailla sekä kilpailuttaa lainat maksuttomasti, sitoudut lainan ottamiseen vasta kun päätät hyväksyä sekä allekirjoittaa sen. Sortter saa palkkion yhteistyökumppaneiltaan siitä, että he pääsevät kilpailemaan sinun asiakkuudestasi. Käytännössä siis Sortterin toiminta perustuu siihen, että he hankkivat uusia asiakkaita eri pankeille sekä rahoituslaitoksille. Kun päädyt käyttämään Sortterin palvelua ja hyväksyt  jonkin sinulle esitetyistä lainatarjouksista, niin samalla lainanmyöntäjä maksaa Sortterille välityspalkkion saamastaan uudesta asiakkaasta. Jos et kuitenkaan saa riittävän edullista tai sopivaa lainaa etkä hyväksy saamistasi tarjouksista yhtäkään, ei myöskään Sortter saa mitään palkkiota lainanmyöntäjältä.

Kaikille kuluttajille Sortterin tarjoama vertailu sekä kilpailuttaminen on täysin maksutonta siihen asti kunnes jokin lainatarjous hyväksytään. Voit siis rauhassa täyttää lainahakemuksen ja vertailla saamiesi lainatarjouksien korkoja toisiinsa ja vasta tarjouksien vastaanottamisen jälkeen tehdä päätöksen onko lainan ottaminen järkevää. Jos mikään saamistasi tarjouksista ei täytä omia ehtojasi voit päättää hakuprosessin siihen eikä sinun tarvitse erikseen hylätä niitä, sillä lainasopimus astuu voimaan vasta sen jälkeen kun päätät hyväksyä sen sähköisellä allekirjoituksella. Lainatarjouksissa kannatta kiinnittää huomio nimelliskoron sijaan todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo lainan lopullisen hinnan.

Mitä tarkoittaa Sortterin lupaama parhaan koron takuu?

Sortter on ainoa toimija Suomessa, joka lupaa lainalle parhaan koron takuun. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos löydät lainan edullisemmin joltain toiselta vastaavalta toimijalta, niin Sortter hyvittää lainan hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti. Sortteri siis maksaa hakijalle lainakulujen erotuksen, jos hän löytää kokonaiskuluiltaan edullisemman lainan heidän yhteistyökummpaneiden kautta saman vuorokauden sisällä siitä kun laina on kilpailutettu Sortterin kautta.

Sortterin parhaan koron takuun saaminen edellyttää seuraavia asioita:

  • Sortterin parhaan koron takuu koskee ainoastaan vakuudettomia lainoja, joiden summa on 5000 – 60 000 euron väliltä ja niiden takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta.
  • Laina on haettu Sortterin kautta
  • Lainasopimus on allekirjoitettu Sortterin palvelun kautta esitettyjen pankkien tai rahoituslaitoksien välillä seuraavan arkipäivän kuluessa lainatarjouksien saamisesta
  • Laina joka sisältää edullisemmat kokonaiskulut on pitänyt löytää saman päivän aikana verkosta sen jälkeen kun laina on kilpailutettu Sortterin kautta
  • Parhaan koron takuuseen ei päde lainatarjoukset, jotka liittyvät olemassa olevaan asiakassuhteeseen
  • Parhaan koron takuuta pyydettäessä sinun pitää pystyä todistamaan, että olet hakenut lainaa täysin samoilla tiedoilla ja löytämäsi lainatarjous on osoitettu henkilökohtaisesti sinulle
  • Löytämäsi edullisemman tarjouksen takaisinmaksuaika sekä summa ovat vastaavat kuin Sortterin tarjoamassa lainassa

Näet tarkemmat takuuehdot Sortterin verkkosivustojen kautta.

Lainatarjouksien korkoon vaikuttaa useat seikat

Sortter ei siis itse myönnä lainaa, vaan se kilpailuttaa ne asiakkaan puolesta, joten palvelu ei voi itse vaikuttaa tarjoamien lainojen korkoihin. Lainojen korkoihin voi vaikuttaa hakemasi lainasumma, laina-aika, vuositulot, työsuhde, tulojen sekä menojen välinen suhde sekä avoinna olevat velat. Edellä mainittujen tietojen perusteella pankki sekä rahoituslaitos tekee oman arvioin siitä millaisen lainan sekä ehdot hakija saa.

Ennen lainan hakemista vertaileminen sekä kilpailuttaminen on järkevää Sortterin avulla, sillä useammat käyttäjät ovat saaneet pelkästään positiivisia kokemuksia sitä hyödyntämällä. Positiiviset kokemukset liittyvät ajan säästämiseen sekä edullisen lainan löytämiseen. Kuitenkin kannattaa muistaa, että vakuudeton laina on aina kalliimpi mitä vakuudellinen laina, tästä syystä vertailemista ei kannata unohtaa.

Vaatiiko Sortter lainan hakemiselle liitteitä?

Liitteiden tärkeys tulee vasta siinä vaiheessa kun lainatarjoukset on lähetetty ja hyväksytty. Pankki tai rahoituslaitos voi käytännössä luvata sinulle edullista lainaa pienellä korolla vain sillä ehdolla, että toimitat heille viimeisimmän palkkatodistuksen tai kuitin. Kuitenkin palkkatodistuksen lähettäminen on vaivatonta sekä sen voi helposti tehdä sähköisesti. Vaadittujen liitteiden avulla pankki varmistuu siitä, että antamasi tiedot ovat paikkaansa pitäviä. Kun päädyt täyttämään Sortterin sivustolla lainahakemuksen, et tarvitse vielä erillisiä liitteitä tai dokumentteja. Jos kuitenkin haluat nopeuttaa lainanhakuprosessia, voit valmiiksi etsiä viimeisimmän palkkatodistuksen valmiiksi työpöydällesi.

Näin reilu lainavertailu toimii Sortterin avulla

Aloittaessasi lainavertailun, siirry Sortterin verkkosivuille ja valitse tarvittava lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen voit siirtyä lainahakemukseen, johon täytät vaaditut henkilökohtaiset tietosi. Pankit sekä rahoituslaitokset hyödyntävät antamiasi tietoja tekemissään lainatarjouksissa. Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, ensimmäiset lainatarjoukset lähetetään sinulle Sortterin palveluun ja saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi. Voit rauhassa vertailla saamiesi lainatarjouksien korkoja sekä kustannuksia toisiinsa kirjautumalla omalla sähköpostillasi Sortterin verkkosivuilta.

Jos jokin saamistasi tarjouksista on omien ehtojesi mukainen sekä edullinen, voit siirtyä allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti pankin sivujen kautta joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jos mikään saamistasi tarjouksista ei vastannut odotuksiasi, voit jättää lainan ottamatta eikä sinun tarvitse erikseen hylätä jokaista lainatarjousta.

Sortter tekee yhteistyötä jopa 20 eri pankin sekä rahoituslaitoksen kanssa

Sortter on viime vuosina kasvattanut asemaansa lainamarkkinoilla ja heidän yhteistyökumpaneihin lukeutuu jopa 20 eri suosittua pankkia sekä rahoituslaitosta. Voit tutustua näihin yhteistyökumppaneihin Sortterin verkkosivuilta. Kyseiseltä listalta löytyy useampia suosittuja pankkeja sekä rahoituslaitoksia, kuten esimerkiksi kivijalkapankkina tunnettu POP Pankki, talletuksiin erikoistunut BigBank sekä Norjalainen Komplett Bank.

Sortter tunnetaan luotettavana Suomalaisena lainapalveluna

Sortterin kautta täytettävään lainahakemukseen tulee ilmoittaa henkilötiedot, useampia ihmisiä voi mietityttää se että kenen käsiin henkilötiedot päätyvät. Kuitenkin Sortter on luotettava kotimainen palvelu, jonka taustalla toimii yhtiö nimeltä Sortter Oy. Sortter toimittaa lainahakemukset turvallisesti suojatulla yhteydellä samalla tavalla kuin perinteiset kivijalkapankit. Tästä syystä omien henkilötietojen täyttäminen kyseiseen palveluun on turvallista sillä korkeintaan ne päätyvät Sortterin kanssa yhteystyötä tekeville pankeille sekä rahoituslaitoksille. Tarvittaessa Sortterin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai verkkosivuilta löytyvän chat-palvelun kautta.

Sortter asiakaspalvelu sekä yhteystiedot

Sähköposti: asiakaspalvelu(at)sortter .fi

Kun otat yhteyttä Sortteriin sähköpostin välityksellä sekä asiasi koskee avointa lainahakemusta muistathan ilmoittaa viestissä nimesi sekä sähköpostiosoitteesi, näin asiasi käsitellään nopeammin.

Puhelin: 09 8566 5550

Asiakaspalvelu avoinna Maanantai – Perjantai 8.00 – 21.00 sekä Lauantai – Sunnuntai 9.00 – 17.00

Sortter Oy Osoite: Bulevardi 21, 00180 Helsinki

Sortterin Asiakaspalvelu palvelee ainoastaan puhelimitse, sähköpostilla tai chatilla.

Sortter somessa: Youtube ja Facebook

Usein kysyttyä Sortterista

Hyväksyykö Sortter maksuhäiriömerkinnät?

Valitettavasti Suomessa yksikään luotonantaja ei voi lainata rahaa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä.

Koska Sortter maksaa haetut lainat?

Sortter ei voi vaikuttaa lainojen maksuaiktauluihin, vaan valittu yhteistyökumppani maksaa lainat heti kun sopimus on tehty.

Kuinka paljon lainaa voi hakea Sortterilta?

Sortter tarjoaa mahdollisuuden hakea vakuudetonta lainaa jopa 60 000€.

Kuinka monta yhteistyökumppania Sortterilla on?

Tällä hetkellä Sortterilla on yli 20 yhteistyökumppania, joiden joukossa on digipankkeja, rahoituslaitoksia ja perinteisiä pankkeja.

Onko Sortter hyvä palvelu?

Me voimme ehdottomasti suositella Sortterin maksutonta lainojen kilpailutus palvelua ja uskomme, että niin monet muutkin asiakkaat.

Kulutusluottonetistä.fi