Usein kysytyt kysymykset

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotolla tarkoitetaan lainaa, jota voi hakea ilman vakuutta. Tilille sen voi saada jopa samana pankkipäivänä. Itselleen sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan voi laskea selkeällä laskurilla, joita löytyy lainantarjoajien sivuilta. Kulutusluotto on mahdollista kilpailuttaa, ja näin saakin itselleen parhaiten sopivan lainan. Kulutusluoton käyttökohteita voivat olla esimerkiksi päivittäinen kulutus tai erilaiset hankinnat kodinkoneista asuntoon.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voit hakea, kun olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti. Kulutusluoton hakeminen on nopeaa, eikä siinä tarvita vakuuksia tai takaajia. Kun haetaan suurempaa, yli 10 000 euron luottoa, sitä on hyvä hakea rinnakkaishakijan kanssa, sillä tällöin pankit myöntävät lainaa usein pienemmällä korolla. Useimmat luotonmyöntäjät haluavat nähdä palkka- tai eläkekuitin, eli luottoa hakeakseen täytyy olla tuloja.

Kuinka paljon kulutusluottoa voi hakea?

Kulutusluottoa voi tyypillisesti hakea 1000 €–60 000 €, eli sillä voidaan rahoittaa suurempiakin hankintoja. Takaisinmaksuajat vaihtelevat yhdestä vuodesta 15 vuoteen ja lainan voi maksaa takaisin myös sovittua nopeammin. Tällöin myös korot ja kulut pienenevät ja niiden maksu loppuu heti, kun lainakin on maksettu.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluoton hakeminen on helppoa, sillä täytyy täyttää vain yksi hakemus. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen asiakkaalle tulee lista tarjouksista, joissa ilmoitetaan selkeästi kunkin luotonmyöntäjän ehdot lainalle. Tämän jälkeen jää asiakkaan päätettäväksi, hyväksyykö hän jonkin tarjouksen vai ei. Jos tarjous hyväksytään, laina voidaan mahdollisesti maksaa tilille jopa saman päivän aikana. Kulutusluoton hakeminen onnistuu nopeasti, ja luotettava toimija esittelee kulut selkeästi tarjouksista – ilman piilokuluja.

Mihin tarkoituksiin kulutusluottoa voi käyttää?

Kulutusluottoa voi käyttää arjen menoihin ja pienempiin hankintoihin, kuten kodinkoneisiin. Hakija päättää itse, mihin hän haluaa luottoa käyttää, sillä sen tarkoituksena on vastata asiakkaan tarpeisiin.

Miten löytää edullinen kulutusluotto?

Edullisimman kulutusluoton löytää kilpailuttamalla lainanantajat ja niiden tarjoukset. Tämä onnistuu usein täyttämällä hakemuksen, jolloin palvelu tekee lainavertailun asiakkaan tarpeiden mukaan eri luotonantajien välillä. Edullisinta luottoa suositellaan, mutta asiakas päättää itse, minkä tarjouksen hän hyväksyy. Kilpailuttaminen on ilmaista ja ainoa keino löytää itselle paras mahdollinen laina.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislaina toimii samalla tavalla kuin muutkin luotot. Se on siis luotto siinä missä muutkin, mutta luotonantajana toimii yksityishenkilö. Vertaislainapalvelussa säilyy anonymiteetti, ja lainasopimus tehdään palvelun kautta. Kumpikaan osapuoli ei siis saa tietää toisistaan. Vertaislainaa voi hakea myös 18-vuotiaana, kuten muutakin lainaa. Lainahakemus tehdään kuten kulutusluottoa haettaessa, ja sijoittajina toimivat yksityishenkilöt sanovat myöntämilleen lainoille ehtonsa. Hakija saa itselleen listan tarjouksista ja päättää, hyväksyykö niistä jonkin.

Kulutusluottonetistä.fi